עכבר העיר עכבר חומוס סלטי צבר

אבו מרוואן

מסעדת החומוס "אבו מרוואן" קיימת כבר 17 שנים. הבעלים (ומקור שמה של המסעדה) אבו מרוואן, החל את דרכו בתחום החומוס כבר מגיל 14

מסעדת החומוס "אבו מרוואן" קיימת כבר 17 שנים. הבעלים, שעל שמו קרויה המסעדה - אבו מרוואן - החל את דרכו בתחום החומוס כבר מגיל 14, בעסק של דודו. בימים ההם, נהג מרוואן להתחיל את יום עבודתו כבר בשעה ארבע וחצי בבוקר. באדיקות ובמסירות היה מבשל את החומוס, והחל לגלות סקרנות ועניין רב תוך שהוא מנסה להכין חומוס ביתי במטבחה של אמו.


במסעדה אותה הקים מרוואן, שותפים גם אשתו ובנו, כאשר לכל אחד מהם תפקיד מוגדר. אשתו יושבת ליד הקופה ובנו בן ה-24 שגילה חיבה רבה לחומוס כבר בגיל 10, עובד עמו במטבח. מלבד הבן, יש למרוואן שלושה ילדים נוספים שמקפידים להתייצב מדי יום במסעדה המשפחתית על מנת להתענג על החומוס הכי טוב בעולם לדעתם.

 

מרוואן רקח את המתכון המושלם לחומוס: יש להשרות אותו יום לפני ההכנה כ-12 שעות, לאחר מכן שוטפים את החומוס במים ומרתיחים עם מים ואבקת אפייה. השימוש באבקת האפייה נועד להלבין את החומוס. אך הסוד וגולת הכותרת בהכנת חומוס טוב באמת, על פי מרוואן, הוא בבחירת גרגירים טובים ובתהליך הטחינה שלהם. למרכיבים המופלאים האלה מוסיף מרוואן שמן זית טוב ואיכותי אותו הוא מביא במיוחד מן הצפון. מרוואן נוהג להתאים את החומוס שלו לעונות השנה המתחלפות ולחיך הישראלי המעודן: בחורף הוא מבשל חומוס סמיך ובקיץ הוא דואג לדלל אותו. מנת הדגל של המסעדה נקראת "המשולש", והיא מורכבת מן השילוש הקדוש חומוס, פול ומסבחה. המנה המיוחדת ביותר שיצאה מן המטבח הורכבה עם השף חיים כהן בסדנא שהועברה במרכז הערבי יהודי- חומוס שרימפס (!).


לקוחותיו הרבים של מרוואן מגיעים מכל קצות הקשת: דתיים, סלבריטאים שונים הכוללים שחקני כדורגל ומאמנים ואפילו בעלי מסעדות שמעדיפים לאכול את ארוחתם במסעדה של אבו מרוואן!

 

במסגרת שתוף הפעולה ביניהם, פיתחו יחד אבו מרוואן וחברת סלטי צבר את החומוס עפ"י המתכון המקורי של חומוס אבו מרוואן - חומוס עשיר בטחינה משובחת.


עכשיו על המדפים חומוס אבו מרוואן בסדרת מלך החומוס באריזה חגיגית ומוגדלת.

 

סדרת אבו מרוואן 

סגור

האתר נבנה ע"י תורוויז   בניית אתרים | קידום אתרים    |    האתר עוצב ע"י קבוצת הארץ    |    המפה באדיבות WAZE - קהילת הנהגים של ישראל  
בתים למכירה | בתים להשכרה

הבחירות שלי:

סגור