עכבר העיר סלטי צבר

עשרות אלפי גולשי עכבר העיר אונליין בחרו את החומוסיות הטובות ביותר בישראל ועזרו לנו לבנות את מפת החומוס הטוב במדינה. התוצאות לפניכם.
 
ניגוב שמח

(לזוכים בפרסים תישלח הודעה בהקדם)

על טהרת החומוס

מתכונים שווים על טהרת החומוס
כפי שכבר ידוע להמונים, חומוס הוא אחד מאותם מאכלים מפורסמים אשר מאפיינים את החברה הישראלית. החומוס, כמו קהל היעד שלו, יכול לעיתים להיתפס כבעל אופי "קשוח" אך לאחר שמרככים אותו, נהנים משפע רחב של טעמים ובעיקר טעם עשיר ונהדר. חומוס מלווה אותנו מאז ומתמיד, כל מזנון או מסעדה שמכבדת את עצמה מוסיפה בתפריט שלה את החומוס, וזאת מהסיבה הפשוטה שחומוס הוא מאכל בלתי נפרד מהתרבות הישראלית.
ניתן להיתקל בחומוס במגוון מקומות שונים, זה יכול להיות בפרוסה של הילדים, זה יכול להיות במסעדה מזרחית יוקרתית, לא משנה היכן תמצאו אותו, הוא תמיד יוסיף טעם ותמיד יהיה מותאם לטעמם של רוב הציבור הישראלי.


כיצד ניתן להכין חומוס ביתי?
במידה ואתם רוצים לאכול חומוס באופן מידי, כמובן שמומלץ לקנות את החומוס התעשייתי, אך אם אתם מעוניינים להנות מטעם עשיר של חומוס, אשר עשיר בסיבים תזונתיים מומלץ להתאפק כמה שעות וזאת על מנת לאכול חומוס טעים ובעיקר בריא יותר.


ישנם מספר פעולות פשוטות שעליכם לבצע טרם טחינת החומוס, והראשון הוא כמובן לחפש את גרגרי החומוס בשוק ובשווקים, תוכלו לבחור את גודלם של הגרגירים, שכן, ישנם גדלים אשר מתאפיינים בגודל קטן יותר ולעומתם גדולים יותר. הפעולות שעליכם לבצע על מנת להכין את החומוס הן:


1. יש לנקות היטב את הגרגרים ע"י שטיפה במים עד שמתקבלת תוצאה של מים שקופים ונקיים
2. יש להשרות את החומוס למשך הלילה, בעונת הקיץ מומלץ להכניס את ההשריה למקרר
3. בבוקר שלמחרת, שטופים שוב את החומוס ומשרים לעוד מספר שעות במים נקיים
4. יש להרתיח את הגרגרים בסיר על הגז, ולאחר מכן להקטין את האש
5. יש לבשל את הגרגירים כ-45 דקות עד שהגרגרים מתרככים, יש להוסיף סודה לשתייה ולהמשיך לבשל עד שמגיעים להתרככות מוחלטת של אותם גרגרים, מומלץ להוסיף מלח ולבשל עוד קצת זמן.
6. בעזרת מסננת, יש לשטוף את הגרגירים ועם זאת יש לשמור על המים איתם בישלתם את הגרגירים.
7. לאחר שהקליפות יצאו מתוך הגרגירים ניתן להכניס את הגרגרים לתוך המקרר וזאת על מנת לקרר את הגרגירים.
8. לאחר מספר שעות במקרר, יש להוציא את הגרגרים ולהניח אותם בבלנדר, על מנת ליצור מרקם כמה שיותר רך, תוכלו להשתמש במים שאיתם בישלתם את הגרגירים ולהביא את החומוס לידי המרקם הרצוי, על פי הטעם שלכם.

כיצד החומוס יכול להשתלב בתור תוספת?
לאחר שקיבלתם את המתכון הבסיסי להכנת חומוס, תוכלו ל"השתולל" עם כל מתכון שעולה לכם לראש ולהנות מטעם עשיר ומשובח, התלבטנו רבות על איזה מתכון להמליץ לכם אך לבסוף המתכון הבא ניצח:
חומוס בתוספת חציל קלוי
• יש לחמם את התנור לתוכנית "גריל" ולאחר מכן להניח בתבניות הצלייה את החצילים, יש למלות על צד במשך 15 דקות.
• יש להוציא את ליבת החציל מתוך הקליפה, להעביר למסננת ולהשהות כחצי שעה.
• יש לשים בקערה גדולה את גרגרי החומוס, ובנוסף לכך את החומוס עצמו (שנטחן כבר) ולהוסיף טחינה גולמית.
• לאחר מכן מערבבים בכף את התערובת ומוסיף את מי הבישול של החומוס שכבר נטחן על מנת לקבל את רמת הסמיכות הרצויה.
• כעת ניתן להוסיף את החציל הקלוי ולערבב



ולסיום, יש להניח את התערובת על גבי צלחת עמוקה, למזוג בנדיבות שמן זית, גרגירי חומוס חמים ולמי שאוהב ניתן להוסיף גם כמון ופפריקה. בסופו של יום, לא משנה איזה מנה תכינו, חומוס תמיד ישדרג לכם כל ארוחה שתבחרו ובעיקר אל תשכחו להוסיף גם פיתה חמה בצד.

סגור

האתר נבנה ע"י תורוויז   בניית אתרים | קידום אתרים    |    האתר עוצב ע"י קבוצת הארץ    |    המפה באדיבות WAZE - קהילת הנהגים של ישראל  
בתים למכירה | בתים להשכרה

הבחירות שלי:

סגור